BuBYe SeptEmBer




~SALAM

        :: Hye sumer...hope korg sumer still ag dalam mood raya...walaupun kita masing2 dah ad yang pg keje....tapi yang tak bekerja dan still bljr...Final is counting down....hehehe...hari ni aku nk cter apa ye?? ::


        :: Ok la... cm bese la aku g keje kn... xde pape yang menarik pun...tp dlm hati aku, aku still rs sedih...sedih mengenangkan keje yang xcnfirm ag ni...aku redha nagn apa yang ditentukan Ilahi...tp apa yang aku blh berharap agar aku dapat perbaiki hidup aku ni....aku tak malu nk share ngan korang yang membaca blog aku ni....aku rasa luahan aku ni pun blh jd motivasi kt some other guys kt lua sana...bukan senang nk senang...tp klu kiter berusaha kdg2 Tuhan sudahpun mengaturkan hidup kiter...kiter xd jodoh dgn keje ni...kiter mgkn ad jdh dgn keje lain...cuma advice for all....keep trying coz korang takkan rugi apa2....aku sedih tapi aku yakin jika Tuhan itu Maha Mendengar...dia akan sentiasa mendengar Doa hambanya... ::


        :: Hari ni kte da pn smpai kt akhir bulan 9....hope aku dapat lakukan sesuatu utk kerjaya dan hidup aku...hope kite sm2 dpt motivasi dari bulan lps...tp igt...jgn dikenang benda yang sedih....jdkn ia pengalaman.... ::


* ni adalah Pic RAYA aku...







Jom baca novel

Di ANtaRa GArIsaN







masa ni tgh otw nk g beraya....muka ngantuk...penat wt keje....huhu...



ni plak tgh mencekik berjemaah....








Dari Tengah : berbaju biru (Abg Ngah), berbaju coklat (bapa aku), berbaju merah (Abg Haz)...
mkn jgn xmkn!!!!








masa ni ada OPEN HOUSE umh sedara aku kt 
Tmn Cempaka....kepada yang dok melaka th la
kt mn Tmn Cempaka... Mkn daging kambing woo...
sedap gak!! huhuhuhuh


:: Okla...smpi di disini bulan September... dan Selamat Datang 
bulan Oktober...semoga hidup aku akan lebih better psni ::














Kisah Raya
++Raya thn ni mungkin telah memberi lembaran yang baru buat aku....byk perkara yang telah mematangkn diri aku...adk aku pn nk khwn da...then raya th ni pn menyeronokkan sbb aku dapat tlg sedara mara aku memasak ramai2....satu tradisi kampung yang tak mungkin blh di ubah....


cuma thn ni tak dapat duit raye lak...kn bg duit raya adala...huhuhu....just kidding...apa pn hubungan aku dgn sedara johor dah mula berubah diorg dah mula berbaik2 dgn aku....aku tak tahu kenapa jd perubahan tu....n korg nk th ker apa masalah aku dgn sedara aku?? Sape yang rapat dgn aku mungkin th....


apa pn ni la pic yang sempat aku snap di mlm raya....++





masa ni nk wt RENDANG PALEMBANG....korang th ke rendang tu cmner?kuahnye wrna hitam....sedap gak...











ni plak tgh cbuk perah santan....penat tgn wooo...keje aku bkn memerah tp memarut kelapa....bayangkan 30 biji sekaligus....menggigil tgn wooo....










ni la suasana keseluruhan kami wt keje....best gle masa ni....
mengeratkan silaturrahim....sume nyer ada...ni la kenangan mlm raya
thn ni....


ni plak aku masa mlm raya....tp da abis tlg da...aku blk umah mandi n nk g blk umh sedara aku....muka penat x?pose ni woooo...












ok lah....nk th cmner raya aku?tgk post selanjutnya....Selamat Hari Raya
Selamat Hari Raya
~SALAM

     :: Lama Tidak Bersua ::
:: Bila Berjumpa Alangkah Gembira ::
:: Di Pagi Raya Kita Bermaafan ::
:: Salah Dan Silap Harap Dimaafkan ::
:: Terkasar Bahasa Bukan Dipinta ::


:: Ayah Dan Ibu Ku Pohon Maaf ::
:: Di Pagi Raya Yang Sungguh Bahagia ::
:: Sambil Menikmati Juadah Yang Tersedia ::
:: Ketupat Dan Rendang Tidak Dilupa ::
:: Dimasak Bersama ::
:: Mengeratkan Hubungan Sesama Keluarga ::


:: Kepada Kawan Yang Dicintai ::
Suka Dan Duka Kita Tempuhi ::
:: Andai Telah Terluka Hati ::

:: Harap Jangan Di Simpan Di Dalam Hati ::


:: Di Kesempatan Ini ::
:: Ku Ingin Menyusun Sepuluh Jari ::
:: Memohon Maaf Dari Hujung Rambut ::

:: Sehingga Ke Hujung Kaki ::
:: Harap Silap Dimaafi ::
:: Bersama Kita Bahagia Di Aidilfitri ::


Hope sume silap aku dimaafkan ye....andai aku ada terkasar bhs, teramik harta benda, tercuit kt mana2 hope korg maafkan aku ye....n sbg menghormati hari raya...ada duit raya utk korg.....



HEHE....baru mintak maaf dah terkena balik...huhuhuhu...ok guys n gurls..
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN


Kalau ada nk wt open house jgn lupa ajak... =)

Bosan
~SALAM....

Bosannya hari ni....hari ni hujan je...aku rasa hari ni cm mlm lailatulqdr je....sebab tak panas pn....nyaman je hari ni....hari ni pun xbyk keje la...rileks n layan blog....ok la...saja je ngacau....salam ukhwah utk sumer....
Shopping
~SALAM



Morning semua....hari ni hujan...tapi aku dapat rasa hari ni cm ceria sgt...aku tak tahu nape...smlm aku pegi beli baju raya kt leisure mall Tmn Segar kt Cheras...aku jnis smple je...tgk bkenan trs amik...tak payah leceh...aku abis dalam RM75 je...tapi sblm tu aku pegi bbuka pose dgn member aku kt Kg Baru...saja jer nk berbuka ngan member...lepas dari aku pegi beli baju aku terus pegi down town kt Bdr Tasik Pemaisuri...aku pegi kul 10 tp rupa-rupanya diorg buka kul 11...aku ngan Ja'a melepaklah kt medan selera kt ctu....da la airnye tak sedap....pemandangan serabut lak tu....lepas diorg buka aku pn berjalan la survey brg kt sana....tak de yang berkenan pun just nk cuci mata jer....ok la nant aku update gmbar kt post ni...semoga hari korang ceria....daaa
Ni adalah review filem ORPHAN yang aku tgk da lama da....


citer dia mengisahkan tentang seorang pesakit mental yang mengalami kecacatan genetik sejak lahir...esther ni umony da dkt 40 thn tp fizikal dia cm bdk....dia menyamar menjadi budak2 untuk mencari lelaki yang org aggp bapa dia untuk mendapatkan layanan seks...pasangan Kate and John ni yang tension dengan kematian anak yang di dalam kandungan mengambil Esther untuk dijadikan anak angkat dan juga sebagai penawar duka keluarga mereka....tapi selepas itu bermula kisah ngeri family diorg semasa Esther menjadi anak agkt mereka....


apa yang aku boleh komen ttg cter ni ialah menarik tetapi agk lmbat nak ikut jln cter dia....grafik ok dan xder yang menarik sgt tetapi cara penyampaian cter amat bagus....aku bg 3 bintang utk cter ni....


kepada sesiapa yang xtgk cter ni lagi boleh lah tgk trailer ni dl....

trailer Orphan

ni adalah satu babak di mana Esther da mula tunjuk
perangai giler dia....memang seram masa ni.....
Preview FINAL DESTINATION 4

Ok hari ni aku nk kongsi skit cter yang aku tgk kt Cinema...citer dia ialah FINAL DESTINATION 4....
Ia mengisahkan tentang seorang budak lelaki yang dapat bayangan maut dari perlumbaan Nascar...mereka yang terlibat dengan kemalangan tu telah mati dengan ngeri sekali....jom kiter preview trailernyer ye.....

Trailer Final Destination 4

antara komen yang boleh aku bg adalah jalan citer nyer still sama....tiada perubahan dengan seorang mendapat bayangan dan org yang mati tu pn mati dalam keadaan yang amat mengerikan....then xde spe yang terlepas....

grafik cter ni plak amat baik....HD dia ok sebab nmpk org tu mati....aku bg 4 bintang kt cter ni....kepada yang blm tgk sila lah kunjungi pawagam yang berdekatan utk menonton cter horror ni.....
ni adalah antara babak yang menarik di dalam cter ni....perempuan ni hancur kn escalator.....seram woooo
~SALAM

Bosan tul cuti ni...tak wt pape pn...nk ry pny pasal...bj ry tak beli lagi....aku pg al-ikhsan nk beli bj...tp sume nyer tak berkenan kt hati...ikt ht malas nk ry la...aku takder semangat nk ry thn ni...tp xper la...belasah je la...


aku ad problem dengan identiti aku skrg ni...aku tak dpt nk trgkn apa masalah sebenarnya dlm diri aku ni....aku terlalu mudah jeles kt org...mcm skrg ni...nk dkt ry, tp aku terigt plak ttg sepupu laki aku...dia mst eppy tgk aku ssh skrg ni...dan aku jeles tgk dia dpt keje elok...aku tak th la elok mn...tp diorg sumer sbuk cter psl dia...aku ni bermasalah sgt ker?


da la...mls aku nk pk ag...ikt ht aku tak nk ry thn ni...aku nk ry bl aku da btl2 berjaya dan kaya....aku tak nk menunujuk kt org tp ckupla sekadar aku tak malu bl aku nk berhadapan dengan diorg....
Aku kembali
~SALAM

Lama tul aku MC.... Doc pn dah sahkan aku kena demam denggi.... Platlet aku kurang.... Aku da pg masuk air kt hosp serdang.... 3 pain msk... bosan nk mampus aku tggu msk air tu... dari kul 3 ptg smpi kul 1 pg br aku blh blk umh... bdn lemah gle... aku da muntah2, terbaring kt tpt doktor smpi penyelia perubatan pggl aku... br diorg kasi msk air...apa punye turr la...


lpas tu bkn smpi ctu jer...aku kn buat rawatan susulan kt klinik kesihatan.... aku kn amik drh sbb nk th kandungan platlet aku da ok ke x... aduh skt tul pakcik tu amik drh... blh kn kt urat plak.... abis bngkak aku nyer tgn... aku kn amik drh selama 4 hari berturut2 utk dapatkan kepastian yang aku da btl sembuh...mereng kerapu sepunden barang sekeper btul...tapi alhamdulillah aku dah sembuh dan blh pegi keje da....


masa aku smpi kt tpt keje.... punyerla terkejut byk gle laptop... aku tak tahu cmner Ja'A blh hndle... bro2... da mcm sarang tikus aku tgk da....


ok la ni ada info skit utk penjagaan diri masa kita kn demam denggi....


  1. Banyakkan minum air masak dan air 100plus. Yang paling penting air masak. 
  2. Banyakkan rehat dan jika badan sakit makan ubat Paracetamol. Ubat ni ubat demam.
  3. Bila tido biarkan bdn kite tu berpeluh sebab masa tu la bdn kite tgh nk lwn penyakit tu.
  4. Kalau da teruk segeralah berjumpa dengan doktor. Jangan tangguh sebab demam ni BERBAHAYA
MC
~SALAM


Aku nk tls apa hr ni....msk hari ni aku da 2 hr dmam...smua nye bl aku pegi umh customer...kn gigit nyamuk...then aku rs dizzy sgt...then mlm tu aku menggigil sgt...bdn aku pns...confirm dmam...


aku mkn ubt then esknye mak aku bw aku pegi jmper doktor...bngang btul bl aku pegi klinik kerajaan ni...aku pegi kul 8.30 pg....then nk dptkn treatment jer nk kn tggu hmpir 3jam..aku blk nk dkt kul 12 tgh hr....so guys...tak yah la pg klinik kerajaan k...mmg la free tp servis xmemuaskan...igtkan bl skt pg jmp doc da ok...ni x mken trk lak...then, nk th apa yg doc bg kt aku?


just ubt dmam jer...perghh bngang gler...da la kn tggu lm...cmtu jer dia check aku...mlm tu dmam aku mkin trk...aku pn pg la klinik swasta...then lps check suhu bdn aku 40 darjah celcius,,,tggi wooo...doc tu pn bg la injection...mlm tu aku tido bermandikan peluh...tp lega skit...tp lidah aku still rs payau dan tawar...rs nk muntah pn ada...tp aku thn la....mak aku g anta surat MC kt kedai then mak aku ada komen yang plg best utk supervisor aku yang mmg aku da menyampah...mak aku ckp dia sombong...


esk aku nk pg keje then aku nk tgk dia nk ckp apa...esk mst bertengkar dgn dia...tgk la apa yang aku buat....aku akan cterkan apa yang boleh membuatkan aku dan Azhar bengang dgn dia...

ADIOS n AMIGOS
SELAMAT DATANG
~SALAM
Selamat Datang Ke blog aku ni....ni hari perasmian blog aku....huhu...oklah...semalam hari hujan...mmg lebat...tp best sbb xtrasa pose pn...hehe...adik aku wt hal lak hari ni...geram btul...buat org ssh jek...

tp dalam kekalutan sempat aku g dating ngan awek aku...hehe...g down town kt BDR TASIK PERMAISURI...jumper Ropie CECUPAK ngan Enot...sorg jual lemang...sorg jual kuih raya...HIDUP kak Enot...haha...

ok la...sehingga berjumpa lagi...tgh keje ni...huhu

ADIOS n AMIGOS
  • My PhotoBUCKET

    Followers

  • Shoutbox


    ShoutMix chat widget

    Status YM

    Visiting